Menu
Сряда, 16 Януари 2019 13:51

Блестящо представяне на смолянските читалища по време на откриващото събитие Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година

Публикувана от Прочетена 2263 пъти
Блестящо представяне на смолянските читалища по време на откриващото събитие Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година снимки: Росица Якубова

На фона на безкрайните спорове, които се водят относно официалното откриване на събитието Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година, което се състоя на внушителната сцена в събота - 12 януари, вечерта, нашите смолянски читалище се представиха повече от блестящо, във времето определено за тях през деня, и завладяха публиката. Това заявиха категорично експертите от РЕКИЦ „Читалища” в Смолян.

ЧИТАЛИЩА 2.jpg

„Бихме  искали  да изразим  нашето  възхищение от прекрасното представяне на читалищата от региона при откриване на Пловдив Европейска столица на културата 2019. С участието им в музикална програма РегионалЕ- Родопа планина слиза на среща с Тракия”,  смолянските читалище се изявиха като деен партньори на инициативата Европейска столица на културата”, посочиха от РЕКИЦ – Смолян. В Центъра са пристигнали множество възторжени отзиви за изявите на смолянските самодейци, за което експертите изразиха своята искрена благодарност и гордост от представянето на  фолклорното  богатство на област Смолян. „Нашите читалищни самодейци  оставиха  забележителен спомен и предизвикват  огромен отзвук в публичното пространство”, казаха още от РЕКИЦ – Смолян.

ЧИТАЛИЩА 5.jpg

Припомням, че близо 350 самодейци от смолянско взеха участие в събитието Откриващ уикенд Пловдив - Европейска столица на културата 2019, който се проведе на 12 януари от 13.00 до 16.00 часа в централната част на град Пловдив – сцената до Общината. В програмата със свои изпълнения се включиха 18 читалище от цялата Смолянска област.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!