Menu
Понеделник, 01 Юли 2019 19:13

Близо 200 участника от цялата страна пяха шлагери в Чепеларе

Публикувана от Прочетена 2010 пъти
Завърши Националният фестивал на старите градски, шлагерни и популярни песни “Полъх от минали мечти” в Чепеларе. Близо 200 участника от цялата страна представиха своите изпълнения в рамките на двата конкурсни дни на фестивала. На 29 юни официалният старт на надпреварата даде кметът на Община Чепеларе г-жа Славка Чакърова. Талантливите изпълнители се изявяваха пред публиката на площад „Олимпийски“ и компетентно жури с председател Христо Кидиков и членове Екатерина Попова-Силкова и Феликс Бозов. Фестивалът за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ се провежда на територията на Община Чепеларе. Той е единствен за региона на Родопите. Организатори на фестивала са Община Чепеларе, НЧ „Родопска искра 1880“ и Сдружение на ресторантьори, хотелиери и търговци - Чепеларе. Фестивалът има конкурсен характер и целта му е да популяризира и съхрани традициите на българската шлагерна песен от 60-те, 70-те и 80-те години и старата градска песен от миналия век, за да ги възроди и им даде нов живот, както и да приобщи младите хора към тяхната непреходност и красота.

Наградите на четвъртото издание на фестивала бяха присъдени в две категории - "Стари градски песни" /групи и индивидуални изпълнения/ и "Шлагерни и популярни песни"/групи и индивидуални изпълнения/. Отличието „Откритие на фестивала“ журито присъди на най-малкия участник – 7 годишната Теодора Евтимова от град Хасково. За чепеларци и гостите на града вечерта на 29 юни пяха обичаните изпълнители Мими Иванова и Развигов Попов, а поздрав с автентични фолкорни танци поднесоха гостите от “Група 21” от Община Просочани, Гърция. Вечерта на 29.06. и 30.06. от 21:30 ч. на Паметника на загиналите във войните чепеларци бе представен спектакълът “Звук и светлина - Паметта на Чепеларе” в рамките на проект “Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция” (INTEGRA_TOUR), който се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020.
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!