Menu
Четвъртък, 10 Януари 2019 13:42

Близо 350 самодейци от смолянско участват в откриването на събитието Пловдив - Европейска столица на култура 2019

Публикувана от Прочетена 1852 пъти

Родопа планина слиза на среща с Тракия и заедно пресъздава с танци и песни български ритуали и традиции.Читалища от Южно централен район стават част от програмата на 12 януари, изявявайки се като един от най-дейните партньори на Пловдив - Европейска столица на култура 2019.

Близо 350 самодейци от Смолян и региона ще покажат родопската самобитност и своя талант в града под тепетата, съобщиха от РЕКИЦ "Читалища" - Смолян. Събитието ще се състои на 12 януари 2019 г. от 13.00 до 16.00 часа в централната част на град Пловдив – сцената до Общината.

В програмата за откриването на събитието Пловдив – Европейска столица на културата 2019 са включени със свои изпълнения 18 читалища от цялата Смолянска област. Очакват се повече от 50 хил. граждани и гости от цялата страна и чужбина да се включат във внушителната церемония и съпътстващите я спектакли.  

Откриването ще бъде пряко излъчвано и гледано от над 2 млн. телевизионни зрители. Европейска столица на културата е най-мащабният проект за култура в съвременна история на България. След влизането на страната в Европейския съюз през 2007-ма година това е и единственото по мащаб събитие, което ще представи на широката европейска сцена осем хилядната история на град Пловдив и разнообразието на културата и етносите на целия Балкански полуостров.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!