Menu
Петък, 21 Юли 2017 16:36

Близо 700 смолянчани ползват персонален идентификационен код

Написана от

Над 700 са персоналните идентификационни кода издадени на фирми и физически лица от началото на годината в област Смолян. Персоналният идентификационен код /ПИК/, може да бъде получен във всеки от офисите ни в страната, издава се безплатно.

Най-новите електронни услуги на приходната агенция, достъпни с ПИК за физическите лица са възможностите за:

-получаване на информация за членството в пенсионен фонд и направените вноски и др.;

-автоматизирано плащане на дължими суми към държавата директно от справката за задълженията;

- справка за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица. Услуга дава възможност на физическите лица да проверяват дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор, като например хонорари. Е-услугата предоставя информация също за вида и размера на изплатения доход, както и удържан данък.

Напомняме, че издаването на ПИК е безплатно и безсрочно, отнема няколко минути, а с него физическите лица могат да подават данъчни и осигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения и плащания да проверяват осигурителния си доход и да ползват редица други електронни услуги.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!