Menu
Петък, 06 Януари 2017 12:33

Богоявление в Златоград

Написана от
Богоявление в Златоград снимка: община Златоград
И тази година, на Йордановден-Богоявление, въпреки обилния снеговалеж, жители и гости на Златоград се събраха на каменния мост на р. Върбица, в кв. Голяма река, за да участват в празничната литургия – Велик Водосвет.
Църковното шествие, по традиция, тръгна от църквата „Св. Вмчк Георги Победоносец”, като освещаването на водата се проведе на открито, до моста, и се извърши тържествен богоявленски ритуал с хвърляне на кръста във водите на р. Върбица.
Шестима смелчаги се престрашиха да влязат за кръста в студените води на пълноводната, тази година, река. За поредна година кръстът бе изваден от Стоян Бозов. Вярва се, че този, който е извадил кръста от водата, ще бъде здрав и щастлив.
Честит празник на всички именници!
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!