Бойко Борисов: Имаме воля да продължим с реформите

Бойко Борисов: Имаме воля да продължим с реформите
Няма друга партия освен ГЕРБ, която да може да спре бившите комунисти към властта. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, пред делегатите на Националната конференция на партията в зала Арена Армеец. По думите на Бойко Борисов Станишев дезертира, бяга от политическа отговорност и иска да посочи някой, зад който да се скрие след изборите. „Орешарски мина през много места, кой ще му дърпа конците. ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото досие на Станишев. Забранявам думата досие да се коментира за него по дебати. Бих го посъветвал да види кой щаб, който ме атакува първо мен, след това и него“, каза Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ обясни, че било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете. „Бих искал оптимизмът да го заменя с реализъм и прагматизъм. Преди 4 години направихме една оптимистична програма. Нямаше как да не го направим, след като Орешарски твърдеше, че България ще бъде заобиколена от кризата. На практика с половин милиард беше потопена държавата, когато встъпихме на власт. „Програмата на ГЕРБ е документ в който ясно казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще я поправим тази грешка. Без илюзии. Ако беше хубаво да си премиер, щеше да има заявки да си премиер, нямаше да бягат”, посочи Бойко Борисов. Той бе категоричен, че ПП ГЕРБ гарантира за следващите години усвояване на 32 милиарда лева от европейските фондове. Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, внесла пари в България. „Когато говорим за БСП и ДПС, трябва да говорим за партии изнесли пари от България. Да имаш в 21-и век магистрала, жп линия или пречиствателна станция, метро е нормално. Да де, ама ги нямаше. Тук има нещо, което искам, когато разговаряте с хората по места да изяснявате. Приказките, че асфалт не се яде, само 20% от всичко, което сме построили е с българските пари, на българския данъкоплатец. И би било рядка глупост да се избере партия, на която да спрат еврофондовете. Ако ние заделим от нашите си пари 1 млрд. лв., от Европа ни дават 5 млрд. Аз се надявам на инстинкта на българите”, заяви Борисов.

„ГЕРБ ще управлява, ако хората искат. Мен ме обвиниха няколко негодници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура. Добре, че дадохме оставка, за да се видят и медиите кой на кого служи. Като партия ние нямаме нито една медия, нито вестник, нито телевизия. А много "бедни" партии ме преследват с камери. Каква независима журналистика е тази, партийна телевизия. Хубаво стана, че с тази оставка и тази, натрапена в Брюксел информация, се видя, че медиите се държат главно от ДПС, БСП, "Атака" и Скат, каза Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ очерта и основните приоритети на ПП ГЕРБ при спечелване на изборите: 10% плосък данък и 7 дни връщане на ДДС. „Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас. Българинът взима заем, когато си строи къщата или си учи детето, т.е. ако ГЕРБ е на власт ще се взимат заеми за инфраструктура. Планираме мащабна работа по енергийната ефективност. Ще се взимат 12 сметки от предишните месеци. Държавата ще осигурява пари за енергийна ефективност, което сваля цената с 30-40%, а човекът ще плаща в следващите три годин сметки на старите средни цени, и след тов ще си получава къщата санирана, красива сграда”, обобщи Борисов.

По време на конференцията заместник – председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов представи водачите на листите с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ във всичките 31 многомандатни избирателни райони в страната. Според Цветан Цветанов управлението в изпълнителната власт беше много трудно, защото ПП ГЕРБ имаше тежко наследство. "Ние знаехме, че не изпълнителната власт е тази, която може да развива регионите, а трябва да се подготвим за местните и президентски избори през 2011 г. Тогава ГЕРБ спечели 94 кметове на общини, 1601 общински съветници, ГЕРБ доказа, че няма да дели българските граждани на етнически принцип", посочи Цветанов. Той припомни, че лидерът на партията Бойко Борисов да делим общините на наши и в държи да не бъдат делени общините на наши и чужди, както се правеше от предишните управляващи. Като вицепремиер и вътрешен министър, заедно с правоохранителните органи, успяхме да преборим и да прекършим гръбнака на организираната престъпност, но това нямаше да стане без сплотената парламентарна група на ГЕРБ“, подчерта заместник – председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

Официални гости на конференцията бяха председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник – председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер и бившият министър - председател на Турция Месут Йълмаз.

В своята реч Антонио Лопез подчерта, че познава достатъчно добре Бойко Борисов, за да знае, че той е държавник. „С политическа воля и държавническо съзнание, основано на политическа мъдрост, правителството на Бойко Борисов превърна България в разумен и предсказуем партньор в Европа. В доверен партньор. Това е триумф не само за един човек, не само за една партия, а за цяла една страна”, заяви генералният секретар на ЕНП. Лопез бе категоричен, че ПП ГЕРБ има съществена роля в Европейската народна партия. „Пътят, който ГЕРБ начерта в България е правилният път: пътят на социалната, икономическата и политическата стабилизация на страната. Специално искам да откроя две големи постижения на ГЕРБ, начело на управлението в България: доброто управление на европейските средства за солидарност и ефективната борба срещу корупцията и организираната престъпност. Благодарение на управлението на ГЕРБ, България съумя да остане на висотата на историята. След хаоса, корупцията и неефективността на нейните опоненти, ГЕРБ съумя да изгради една страна, бележеща растеж”, категоричен бе Антонио Лопез.

„Тук съм, за да изразя, към всички вас от ГЕРБ, моята подкрепа и подкрепата на парламентарната група на ЕНП. Подкрепяли сме партията ви и ще продължим да ви подкрепяме, скъпи Бойко Борисов. Стабилността в България днес минава през нов мандат за ГЕРБ”, заяви председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол. Според него България е още по-важна след 2009-та година, защото оттогава тя възстанови достоверността, която й липсваше. „Има тенденция да се забравя, но аз ще го напомня. Не беше толкова отдавна това време, но преди 2009-та година, България не вдъхваше доверие, еврофондовете бяха замразени. Трябваше да се доказва смелост и отговорност, за да се сложи край на онзи порочен кръг. Това направихте вие, благодарение на ГЕРБ, благодарение на Бойко Борисов, благодарение на Цветан Цветанов”, посочи Дол. Той похвали управлението на ПП ГЕРБ за километрите магистрали в строеж. „Бях изненадан преди две години от една забележка на левицата, която казваше: "Асфалт е добре, но това не се яде". Колко "здрав смисъл" има тази реплика! Толкова, че да забрави малко бързо, че асфалта, също както големите инфраструктурни проекти, които вие започнахте, това дава храна. Това дава храна на работниците, мобилизирани на строителните обекти. Това дава храна на хората, които работят във фирмите, които вече са могли да заработят или които ще могат да се създадат благодарение на тези инфраструктурни обекти”, подчерта председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент. Според Джоузеф Дол увеличаването на доходите на българите, което е основен фокус на ПП ГЕРБ, не е някакъв псевдо завой в ляво, защото това не е лява политика, а прагматизъм.

Бившият министър - председател на Турция Месут Йълмаз заяви, че е убеден, че българският народ няма да приеме връщане назад, към тъмното минало. „В Турция особено внимателно изучавахме реформите, които България трябваше да направи, за да влезе в ЕС. Европеизацията е придружена с огромни жертви, особено в икономическата сфера, и ние, политиците трябва да помагаме на хората да вярват в едно по-добро бъдеще”, посочи Йълмаз.Той пожела успех на ГЕРБ на изборите.
 

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре