Menu
Сряда, 20 Март 2019 10:04

Бракониерска мрежа, пълна с мъртва риба в язовир "Доспат"

Публикувана от Прочетена 2446 пъти
Бракониерска мрежа, пълна с мъртва риба в язовир "Доспат" снимка: Вестник на Община Доспат
Рибари попаднаха на бракониерска мрежа, във водите на язовир „Доспат“, която била пълна с умряла риба, съобщава Родопи Смолян. Риболовците, които практикували тролинг, попаднали на хрилна мрежа в неделя, в района на махала Крушата.
 
Те веднага подали сигнал в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. На място пристигнали доброволен сътрудник на ИАРА , инспектор на Районното полицейско управление в Сърница и служители на отдел „РК-Южна България“-Смолян. Те извадили довлечената от тролингистите мрежа и установили в нея уловени риби от видовете червеноперка, каракуда и дъгова пъстърва в напреднал стадий на разлагане.
 
Съставен e констативен протокол срещу неизвестен извършител.
 
Вестник на Община Доспат
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!