Menu
Понеделник, 25 Юни 2018 16:21

Британци окупираха призовите места на Пампорово Байк Фест 2018

Публикувана от Прочетена 863 пъти
Британци окупираха призовите места на Пампорово Байк Фест 2018 снимки: Пампорово АД

Над 160 участника от 6 държави се включиха в състезанията

 

През изминалия уикенд в Пампорово, за 4-та поредна година се проведе едно от най-големите и атрактивни колоездачни събития в България и региона, а именно Пампорово Байк Фест 2018.

Над 160 участника от Франция, Великобритания, Босна и Херциговина, Гърция, Румъния и България се включиха в стартовете по планинско колоездене, а британците за поредна година окупираха призовите места.

И тази година по време на фестивала са проведоха множество интересни събития, а основните акценти в програмата бяха Международно състезание по спускане от клас 1, носещо точки за Световната ранглиста, 3-ти кръг от Балканската Даунхил Купа, Национален шампионат в дисциплина форкрос, както и детско състезание по спускане.

Съботния ден бе отреден на детското състезание, в което се включиха близо 50 деца и младежи на възраст до 16 години. Надпреварата бе много оспорвана, а падналия дъжд предния ден бе направил състезателното трасе още по трудно и предизвикателно.

Най-бърз сред децата до 12 години бе едва 10 годишния Мартин Янков. При по-големите до 14 години най-добре се представи петричанинът Димитър Мазнейков, а при юношите първото място спечели представителя от съседна Гърция – Александрос Топкароглу.

В събота следобед се проведе също и Държавното първенство в атрактивната дисциплина форкрос. След много тежка и оспорвана надпревара първото място при мъжете успя да спечели румънеца Богдан Бондор, следван от Димитър Мънев /Drag Zone/ и Иван Кобуров /Riders United/.  При юношите най-бърз беше Стефан Астаджов / Riders United/, следван от Николай Желев и Павлин Маринов.

В неделя се проведоха състезанията по спускане, където за поредна година доминираха представители на Великобритания. Най-добро време сред всички българи успя да постигне младата надежда от отбора на Райдърс Юнайтед, едва 15 годишния Йордан Анчев. Младия състезател премина по трасето с време от 2:34.73, което го нареди на втора позиция в общото класиране. В категория Юноши, където се състезава Анчев, той е безапелационен победител.

За втора поредна година победител при мъжете стана Luke Cockburn /Великобритания/, който успя да се справи с трасето за 2:30.86. След него на почетната стълбичка се наредиха сънародниците му  Sam Herd с време 2:34.83 и Olliver Morris 2:36.74.

При дамите най-добър резултат успя да постигне Изабела Янкова, а при ветераните Ивайло Симов.

С Пампорово Байк Фест 2018 бе даден и официален старт на сезона във Велопарк Пампорово, който ще работи без почивен ден до средата на септември за всички любители на планинското колоездене. За допълнителна информация посетете www.pamporovo.me и www.pamporovo.bike

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!