Menu
Неделя, 28 Ноември 2010 11:24

Бухти

Публикувана от
Бухти Бухти Смолян днес!
Апетитно изглеждащите бухти са поредното кулинарно изкушение. Бързо и лесно се приготвят и са идеалната неделна закуска.


Необходими продукти:
3 бр.яйца
400 грама  кисело мляко
1с.л.сода, сложих и един бакпулвер в брашното
брашно, колкото поеме


Начин на приготвяне:
Слагаме брашното в дълбок съд / и един бакпулвер - по желание/, добавяме  предварително разбитите яйца  и кисело мляко / с  разбита содата до шупване/. Месим тесто, което  оставяме да почине десетина  минутки. По оригиналната рецепта - На дървен плот поръсваме с брашно и с помощта на точилка разточваме тестото, режем с нож на ромбоиди и пържим в силно нагорещено олио, но непременно в по - дълбок съд, за да се надуят бухтите.

Тези бухти  / на снимката /не са точени, а са приготвени по следния начин: от сместа  откъсваме  тесто , колкото орех , дърпаме краищата - до получаване на кора около 0,5 см и пържим / вида на кората е продълговата/ .
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!