Чакат 4 000 студенти за 8-и декември в Пампорово

Откриването на зимния сезон в курорта ще е на 10-и декември
 

Около 4 000 студенти ще празнуват на 8-и декември в Пампорово, каза председателят на Регионална туристическа асоциация „Родопи” Пантелей Мемцов. Резервациите вече са направени, а хотелите решили да отворят врати са в пълна готовност да посрещнат гостите си за студентския празник.

Двудневни пакети се продават на цена от 70 до 110 лв., в зависимост от категорията на хотела и предлаганите „екстри” – басейн, фитнес, сауна и др. В цената освен нощувките са включени и две закуски и празнична вечеря на 8-и декември. „Студентите са първата птичка на зимния туристически сезон. Тази година решихме да го открием по-рано - на 10-и декември. Любителите на белите спортове ще могат да карат по пистите на промоция с по-евтини карти за 32 лв. през първите две седмици. Вече работи и системата да изкуствено заснежаване през нощите, когато температурите са минусови”, каза Мемцов. Той не подкрепи мнението на част от хотелиерите, за които студентите не са предпочитани клиенти, заради щетите, които нанасят  след себе си. „Това са изключения, не споделям подобно мнение, макар и да знам, че има такива случаи. За мен студентите са млади и възпитани хора в по-голямата си част”, категоричен бе Мемцов.

 
Според кмета на Могилица Митко Чочев обаче част от хотелиерите по поречието на Арда умишлено не предлагат къщите си за студентския празник. „Събират се доста шумни компании и правят повече поразии, от колкото са приходите на собствениците”, коментира Чочев.  За Нова година хотелчетата и къщите за гости в региона вече са резервирани на 80-90%. Цените за нощувка в тях варират между 10 и 15 лв.
 
Къща за гости „Звездица” е резервирана на 100% както за студентския, така и за новогодишните празници. „Имаме готовност да предложим на гостите кой каквото желае – на тези, които наблягат на добрата храна и напитки можем да спретнем едно запомнящо се меню, в което място са намерили картофи, боб и мляко домашно производство. За любителите на разходките и екстремните приключение имаме екопътеки, пещери и впечатляващи забележителности”, заяви собственикът на къщата за гости в смолянското село Могилица Федя Рошанов.
 
 
 
Всички в туристическия бранш очакват новия зимен сезон и се надяват той да бъде по-добър. „Въпреки че стагнацията в Западна Европа, където е основният ни пазар е факт, ние се стараем да компенсираме с балкански и български туристи.
Провеждането на  кръг от Европейската купа за мъже на 10-13 февруари догодина също ще бъде един добър пиар за Пампорово”, заключи Мемцов.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре