Menu
Понеделник, 06 Март 2017 14:41

Чепеларе отпразнува Тодоровден

Написана от

Първата събота след Сирни заговезни българската православна църква и българският народ честват Тодоровден. Счита се, че Св. Тодор е покровител на конете.

С пожелание за много здраве, късмет и успех през идващата пролет, в Чепеларе за пореден път се отпразнува Тодоровден. Беше извършен водосвет от отец Станимир за здраве, късмет и берекет на участниците, техните семейства и всички присъстващи.
След тържественото откриване на празника от кмета на Община Чепеларе Славка Чакърова, бе дадено начало и на състезанията.

Състезанието се състоеше от теглене на тежест в различните категории на разстояние от 30м. за време.

В категорията теглене на трупи 0,400 куб.см победител бе Александър Калинов. Негови подгласници бяха Мони Петров и Стамен Митев. Във втората категория – теглене на трупи 0,500 куб.см., първото място бе отредено за Георги Илчев, а второ и трето място заеха Юри Кондилов и Красимир Реков. Последната категория бе теглене на трупи над 0,500 куб.см. В нея първото място зае Михаил Георгиев, а наградите за второ и трето място грабнаха Александър Калинов и Митко Балкански.

Наградите бяха връчени от Сергей Шишманов в първата категория, във втора от зам. кмета – Георги Костадинов, а в третата от г-жа Славка Чакърова.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!