Menu
Сряда, 18 Юли 2018 12:53

Чепеларе приема Държавния шампионат по спускане през уикенда

Публикувана от Прочетена 1594 пъти

Елита на планинското колоездене за първи път ще мери сили по трасето на Мечи чал

Близо 100 са записаните за участие в Държавния шампионат по спускане за 2018 до момента,  а предварителната онлайн регистрация продължава да тече. Събитието ще се проведе през уикенда в Чепеларе и ще събере някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за титлата Национален шампион на България за 2018.

Родопския ни курорт разполага с едно от най-дългите и разнообразни трасета за спускане в България, което за първи път ще приеме състезание от такъв ранг. Пистата над Чепеларе е с дължина от 3400м и 700м денивелация, като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове и други.

 Освен национален шампионат, състезанието е част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018, като ще носи точки за генералната ранглиста.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 6 отделни категории – Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже Елит 19+, Мъже Мастър 30+, Жени и Хардтейл.

Състезанието е отворено и в него освен лицензирани състезатели, могат да се включат всички желаещи, които разполагат с необходимите умения и смелост, като е необходимо да се регистрират за участие предварително онлайн тук.

Съботния ден на 21 юни е отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя 22-ри ще се проведе същинската част от събитието. От 10:00 до 12:00 ще продължат тренировките, в 12:30 започва квалификацията, а финалите ще започнат точно в 15:00! Победителите ще бъдат наградени лично от кмета на град Чепеларе, госпожа Славка Чакърова.

Мечи Чал DH ще се състои за първи път, а организаторите се надяват да успеят да го превърнат в една добра традиция. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Ред Бул България, хотел Перелик, DoppeHerz,  Roobar и други.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!