Чепеларе ще бъде домакин на конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

Чепеларе ще бъде домакин на конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм

Десетият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм ще се състои на 11 и 12 септември в Чепеларе, съобщи общинският пресцентър.  

Родопският град е избран за юбилейния конгрес, темата на който е „Нарастващият потенциал на здравния туризъм в българските климатични дестинации“. Чепеларе и Пампорово се развиват през последните години и като курорти за климатолечение, особено в периода на повишено търсене на места за постковид рехабилитация и възстановяване.

Информация за предстоящия конгрес ще бъде представена на пресконференция на 16 януари от 15:00 часа в административната общинска сграда в Пампорово. Пресконференцията ще бъде с участието на кмета на Чепеларе Боран Хаджиев, изпълнителния директор на „Пампорово“ АД Мариан Беляков, д-р Сийка Кацарова, председател на УС на Българския  съюз по балнеология и спа туризъм, Чила Мезоси – главен секретар на Европейската спа асоциация, Кармен Щрук – заместник-главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, хотелиери от Пампорово и Чепеларе.
 
Източник: БТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре