Четвъртък, 17 Януари 2019

ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, ЧЕПЕЛАРЦИ !

Публикувана от
ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, ЧЕПЕЛАРЦИ !
  снимка: Община Чепеларе
ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, ЧЕПЕЛАРЦИ ! снимка: Община Чепеларе

На 16 януари преди 141 години чепеларци посрещат руските войски и най-сетне настъпва дълго желаната и изстрадана свобода. 

През месец януари 1878 г. в подстъпите на Родопите се водят решителни боеве за изхода на освободителната руско-турска война. На 16 януари руските войски пристигат в Чепеларе.

Освобождението разпалва духа и жаждата на чепеларци за нов живот и напредък. Трудностите, съпътстващи запазването на стария поминък и зараждането на нови стопански взаимоотношения, не сломяват духа на хората. Свободата им дава надежда и вдъхновение.

Г-жа Славка Чакърова - Кмет на Община Чепеларе поздрави присъстващите: „Подобни дати и събития не трябва да се забравят. Наша е отговорността да ценим мирния съзидателен живот. Да бъдем признателни за подвига и героизма на руските освободители. Защото извоюваната от тях свобода ни дава не само правото да избираме как да живеем, а и задължението да направим правилния избор!“ .

Прочетена 1108 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!