Често срещани грешки при игра на Тексас Холдем

Често срещани грешки при игра на Тексас Холдем

Обожаваме да играем качествени ротативки от калибъра на 20 супер хот, но тук е моментът да разнообразим и да си поговорим за най-добрите игри на маси. Една от тях несъмнено е класиката Тексас Холдем, която ежедневно се играе от милиони играчи в цял свят.

Както при почти всяка друга игра с карти от този тип, опитът и уменията играят важна роля при успеха по време на Тексас Холдем. В този материал ще ви споделим няколко добри съвета, които ще ви направят по-добри играчи.

Играете с твърде много ръце

Това е проблем, който отдавна сме забелязали - повечето Тексас Холдем прекаляват по отношение броя ръце, с които играят. Това, в което трябва да сте уверени, е че мерите сили единствено с добрите ръце, а не всички останали. Това важи особено в случаите, когато срещу вас има между 6 и 10 опоненти. Ако нямате добри карти, не се хвърляйте, а проявете търпение и изчакайте да ви се паднат такива.

Пропускате да се възползвате напълно от позицията си на масата

При Тексас Холдем позицията на играча в конкретния момент е от съществено значение. Например, в най-добра позиция се намирате тогава, когато раздавате картите. Защо? Защото тогава сте последният, който решава какво да направи, имайки информация за ръцете на останалите. Колкото по-предна позиция имате в покера, толкова по-малко ръце трябва да играете. Това е просто, но важно правило.

Емоционални сте

Никога не позволявайте на вашите емоции да определят какво се случва на масата пред вас. Именно несдържаната емоционалност е сред водещите причини за банкрута на толкова много играчи. Емоциите пречат да проявяваме достатъчно разум и логика, които са съществено важни в покера.

Имате самочувствието на страхотен покер играч

Колкото по-голямо его имате, толкова по-малко сте склонни да научите и следователно - да се развивате. Много играчи не разбират, че в Тексас Холдем има много поле за развитие - това е комплексна игра, а тънкостите ѝ се разкриват една след друга във времето. Не подхождайте високомерно, защото определено не сте по-големи от играта.

 

Твърде предсказуеми сте

Дори малките деца и обикновените любители са наясно, че при игра на покер от съществено значение е да изучавате визуално противниците си и да опитвате да разгадаете действията им. Например, някои играчи винаги се издават по определен начин, когато получат силна ръка или блъфират. В този ред на мисли, докато изучавате останалите, не забравяйте, че най-вероятно те също изучават вас. Постарайте се да имате най-добрия възможен “poker face” и не издавайте нищо чрез емоциите си.

Не знаете кога да преустановите играта си

Много от Тексас Холдем играчите се увличат твърде много в играта и пропускат най-добрия възможен момент да спрат. Това от своя страна често води до разоряване и пълна липса на средства в банката. Ако сте в наистина успешна серия, по-добре станете от масата, защото всяка серия рано или късно спира.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре