Menu
Четвъртък, 04 Април 2019 16:00

Четири златни и два сребърни медала грабна ЦПЛР-ОДК гр. Смолян

Публикувана от Прочетена 834 пъти
Четири златни и два сребърни медала грабна ЦПЛР-ОДК гр. Смолян снимка: ОДК - Смолян

Четири златни и два сребърни медала грабна ЦПЛР-ОДК гр. Смолян от престижния Национален младежки фолклорен конкурс "Орфееви таланти", който се провежда ежегодно през последната седмица на месец май.

Целта на конкурса е да даде възможност на всички, които се занимават с българско народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, от най-малките деца до ученици, студенти и преподаватели, да покажат своите дарби и талант.

Безпристрастно двадесет и петчленно жури от професионалисти в съответните области с председател проф. Акад. Милчо Василев, ректор на АМТИ гр. Пловдив, оценява участниците и присъжда наградите.

Солистите от школата по народно пеене в ЦПЛР - ОДК гр.Смолян  с вокален педагог и ръководител Пламена Седянкова и корепетитор - Иван Пичуров се завърнаха с шест медала от НМФК "Орфееви таланти", който тази година се проведе на 22 март.

Гордост за ОДК и за нашия град Смолян със заслужени награди са талантливите млади изпълнители:

Нели Славчева със златен медал, диплом и грамота за участие;

Катерина Стойнева със златен медал, диплом и грамота за участие;

Мария Хаджийчева със златен медал, диплом и грамота за участие;

Даниел Мерков със златен медал, диплом и грамота за участие;

Васил Чечков със сребърен медал, диплом и грамота за участие; и

Ангела Ангелова със сребърен медал, диплом и грамота за участие!

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!