Menu
Четвъртък, 02 Май 2019 18:11

Четирима младежи са евентуалните извършители на кражбите от параклиси край Чепеларе

Публикувана от Прочетена 1319 пъти
На 30.04.2019г. в РУ-Чепеларе е получена жалба от 46-годишен мъж от с. Павелско, общ. Чепеларе, за това, че е разбита входната врата на параклис "Свето Богоявление" в местността "Баня", землище на с.Павелско, като е установено, че липсват парите от дарения и продажба на свещи. Щетите са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.
 
Три дни преди това, на 27.04.2019г. в РУ - Чепеларе е получена жалба от 62-годишна жена от с. Павелско, общ. Чепеларе, затова, че е разбита входната врата на параклис "Света Богородица", на който тя е отговорник. Параклисът се намира в гробищен парк в с. Павелско. Жената заявява, че липсват парите от дарения и продажба на свещи.
 
При огледа е установено, че е разбита и входната врата на намиращ се в същия гробищен парк параклис "Свети Георги", като от него също липсват парите от дарения и продажба на свещи. Щети в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ - Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.
 
По трите случая е работил екип от криминалисти и разследващ полицай при РУ-Чепеларе, които са установили, че евентуални извършители на деянията са четирима младежи на възраст между 14 и 17 години, настанени в дом за деца лишени от родителски грижи в с.Нареченски бани. Момчетата са извършвали деянията в различно съучастие, като всеки от тях има и други подобни прояви. Работата по случаите продължава, съобщиха от полицията.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!