Menu
Петък, 03 Ноември 2017 10:47

Четирима с тежки изгаряния след възпламеняване на газ близо до бензиностанция в Девин

Публикувана от Прочетена 2075 пъти

На 02.11.2017 г. около 12.30 ч. в РУ-Девин е получен сигнал, че в гр. Девин, ул. "Освобождение", на бензиностанция, при профилактика на газова цистерна, има изтичане на газ. В съседство, на около 5-6 метра, се намирал частен имот, в който 4-ма мъже от гр. Девин, на възраст – 42 г., 43 г., 39 г. и 17 г., са извършвали ремонтни дейности, като при работа с ъглошлайф, се е получило възпламеняване на газта.

Работниците са получили обгаряния по лицата и ръцете от първа и втора степен, като единият от тях – 17-годишното момче, е със счупена дясна пета. На пострадалите им е оказана незабавна медицинска помощ във ФСМП – гр. Девин, като в последствие са транспортирани за лечение в МБАЛ - гр. Смолян. По-късно от там са закарани в клиника по изгаряния към УБАЛ "Св. Георги" - гр. Пловдив, без опасност за живота.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин и е извършен оглед. Обезопасен е района от екип на РС ПБЗН – Девин. Уведомена е Инспекция по труда – гр. Девин. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!