Menu
Четвъртък, 15 Юни 2017 17:09

„Чисти сърца“ подариха фотоизложба на манастир

Публикувана от Прочетена 1551 пъти
„Чисти сърца“ подариха  фотоизложба на манастир снимка: Чисти сърца
Младежкият православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян, подари на манастира „Св. св. Козма и Дамян“ край гр. Куклен фотоизложба, фиксирала развитието на  това духовно средните през последните 7 години. Идеята за нея дошла спонтанно, разбирайки, че към манастира е изградена просторна зала за неделно училище и духовни срещи. След пълното й завършване в нея ще бъде разположена и фотоизложбата . В 260 снимки тя показва моменти от 2010 г. , когато е било първото поклонническо пътуване на „Чисти сърца“ до Кукленския манастир,  досега. Разликата е огромна.
 
izlozhba manastir 5 izlozhba manastir 1
 
На мястото на тревясал двор е оформено впечатляващо пространство за отдих и радост на посетителите, за игра на деца, отсядащи на духовен лагер в манастира. Издигнат е красив параклис „Покров Богородичен“, старата църква е освежена. Стаите за настаняване са нови, чисти, навсякъде в манастира е подредено и красиво. Фотоизложбата е придружена  с впечатления и кратки репортажи на деца от „Чисти сърца“, които трогват с чистота на мисленето и свежа наблюдателност.
За голяма радост изложбата бе подредена по време на духовния лагер /първа свяна/ на деца от пловдивското училище „Константин Кирил Философ“ – част от талантливите малки артисти, които представиха  невероятен Великденски концерт по библейски сюжети в Драматичния театър „Николай Масалитинов“. Лагерът за тях и за другите деца от следващите смени, участвали в спектакъла, е подарък от Пловдивска света митрополия.
 
„Чисти сърца“
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!