„Чисти сърца” ще изпратят с концерт своя ръководител епископ Антоний за Берлин

sveti_vasirion_smolqnski_02Константийският епископ Антоний ще оглави светата Литургия на храмовия празник на църквата „Свети Висарион Смоленски”

Храмовият празник на църквата „Свети Висарион Смоленски” ще започне  в 9,00 часа на 26 юни - събота със света Литургия, оглавявана заедно от Негово  Преосвещенство Константийския епископ Антоний и Пловдивския митрополит Николай. Очаква се присъствието на ктиторското семейство Баткови, на областния управител инж. Стефан Стайков и гости от областта и страната.
След литургията пред храма ще има церемония по връчването на отличието на община Смолян - "Златен плакет на общината" и поздравителни адреси за изпращането на епископ Антоний като викарий на  Западно и Средноевропейския ни митрополит Симеон. Децата от Младежкия православен център „Чисти сърца” ще изпълнят семпъл концерт за изпращането на своя ръководител епископ Антоний за Берлин.
На тази церемония ще стане и посрещането на заместника на епископ Антоний в Смолян – архимандрит Висарион, който по решение на Пловдивския митрополит Николай ще бъде архиерейски наместник на Смолянска духовна околия. Преди три години на същия ден и в същия храм в Смолян той е бил възведен в  архимандритски сан.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре