Menu
Понеделник, 19 Юни 2017 17:47

Читалището в Буково се завърна с „Купата на кмета“, грамоти и медали чак от Русенско

Написана от
Читалището в Буково се завърна с „Купата на кмета“, грамоти и медали чак от Русенско снимка: община Мадан
През почивните дни в село Николово, община Русе се проведе четвъртия национален фолклорен фестивал „Сцена под липите“. Събитието бе организирано в лесопарк "Липник", обхващащ липова гора от около 20 000 дка. –най-голямата в България.
В двудневните тържества участие взеха и самодейците към НЧ “Иван Вазов -1959“ с.Буково.
След традиционната чаена церемония и дегустация на медовина, изпълненията на женската певческа група, нямаше как да остане не забелязана от публиката и журито. Голямата награда във фестивала - „Купата на кмета“ бе присъдена на осемте дами от групата, акомпанирани от гайдата на Славчо Кичуков. Те спечелиха още грамоти и медали за отлично представяне и принос в популяризиране на българския фолклор.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!