Menu
Сряда, 09 Август 2017 18:31

Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“ остава в Смолян до петък следобед

Написана от
Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“ остава в Смолян до петък следобед снимка: Пловдивска св. митрополия
Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“, която ще бъде донесена утре /10 август/ от Пловдивския митрополит Николай за поклонение в храм „Св. вмчца Неделя“ в кв. Райково, ще остане в храма до петък следобед, след което ще отпътува за поклонение в Златоград.
Вечерното богослужение утре  пред чудотворната икона на Божията Майка „Златна ябълка“ ще отслужи  Негово Високопреосвещенство митрополит Николай  с прочитане на  Молебния канон на Пресвета Богородица. Ще участват духовници от митрополията и Смолянска духовна околия.
След тържественото посрещане на чудотворната икона и вечерното богослужение светинята „Златна ябълка“ ще остане и през нощта  в  „Св. вмчца Неделя“  до петък следобед. През цялото време желаещите ще имат възможност да посетят храма и се поклонят, да останах за молитва и нощуване в него. В петък сутринта ще бъде отслужена св. Литургия.
Църковното настоятелство кани всички на вечерното богослужение в четвъртък  и на сутрешното богослужение в петък пред „гостуващата в Смолян“  чудотворната икона на Божията майка „Златна ябълка“, която е  милостива помощница  за придобиване на чедо, за упование и вяра, за здраве.
 
Храм „Св. вмчца Неделя“
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!