Чуждестранни фотоловци преследват дивеч в стопанство "Извора" край Девин

град Девин
Ловци, въоръжени с фотоапарати вместо с пушки могат да се срещнат в ловното стопанство "Извора" край Девин, информират от стопанството. Фотоловът е една от възможностите за алтернативен туризъм в "Извора". Предимно чуждестранни туристи пристигат на лов с фотоапарати в ловните поля край Девин.
 
Английски и германски туристи са основните клиенти за фотолов в "Извора". Те търсят слука с точния си мерник зад обектива в преследване на диви кози, муфлони, глиган, глухари, благородни елени, лопатари, сърни, мечки, лисици или вълци. Красиви местности и природни феномени в Родопите също стават част от фото трофеите им.
 
Въпреки че фотоловът става все по-популярен през последните години, преобладаваща част от клиентите на "Извора" остават последователите на въоръжения лов. Испански, германски, датски, френски и български ловци са основните посетители в ловното стопанство. По това време на годината въоръжените туристи в "Извора" могат да ловуват диви кози /женски екземпляри/, глигани и елени, предаде БТА.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре