Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС

Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС Д-р Даниела Дариткова: България е втора по най-нисък държавен дълг в ЕС

Много се спекулира за финансовата стабилност на България от наши опоненти, но е факт, че в ГЕРБ винаги сме държали на финансовата стабилност. Показателно е, че миналата година бяхме приети в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. Това гарантира стабилна финансова система и невъзможност да се стига до банкрути и фалити на банки, заяви д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ГЕРБ-СДС, пред жители на Чепеларе.

„През последната година действително дългът на България се увеличи с 3,1%, защото трябваше да се подпомагат затворените бизнеси, да се увеличат социалните плащания. Знаете, че се подпомагат лекарите на първа линия, пенсионерите, лечебните заведения. Въпреки това, България е втора в Европейския съюз по най-ниско ниво на държавния дълг. 23,2% от брутния вътрешен продукт е дългът на страната ни. Спазваме критериите от Маастрихт, които позволяват 60% дълг. За сравнение, дългът на Италия и Испания клонят към 100%“, отбеляза тя.

В Чепеларе Дариткова представи листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област, като в срещата участваха д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Денислав Костов, Иван Кънев.  Към кандидатите за народни представители се присъедини и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

За последните 10 години правителството е подпомогнало община Чепеларе с допълнителни средства в размер на 15,5 млн. лева. Само през месец декември подкрепата е на стойност 6,8 млн. лв. От тях 2,8 млн. лв. за реконструкция на централната улица в курорта Пампорово, 3 млн. лв. за многоетажен паркинг и 2 млн. лв. за реконструкция на улична мрежа Чепеларе.

„Това е много важно, защото Чепеларе и Пампорово станаха единен курорт с амбицията да привличат повече туристи, защото е важно чрез екологичен туризъм да се създава поминък. Дали ще продължат инвестициите в инфраструктура!? Това сме правили, това обещаваме и занапред“, бе категорична д-р Дариткова.

Тя каза, че ще продължи програмата за саниране на жилища. „Предстои реализацията на околовръстен път на Чепеларе, който е включен в големия проект за трета лента по пътя между Асеновград и Смолян. Ангажиментът бе поет от премиера Борисов, когато беше на посещение в обсерваторията на Рожен. Перспективата е оттук да преминава по-голям трафик към новия граничен пункт в Рудозем. Неговото финализиране предстои през лятото. И всичко това ни дава надежда да получим вашата подкрепа, защото имаме още много работа“, подчерта д-р Дариткова.

Евродепутатът заяви, че за следващия 7-годишен програмен период България е от малкото държави, за които бюджетът е увеличен.

„Това е така, защото ЕС вярва на България и правителството й, вижда, че тези пари отиват по предназначение. С тях се променя средата, в която живеем - обновяваме пътища и училища, санираме, инвестираме в икономиката, земеделието и туризма. Затова ни трябва стабилно и предвидимо управление. Не са ни нужни експерименти, каквито предлагат наши опоненти. Едва ли не да разрушим всичко и наново да градим. Досега работихме много и още много трябва да работим“, посочи Адемов.

Той каза, че когато кандидатите на ГЕРБ застанат пред избирателите, първо показват направеното. Отчитат се за своите обещания и чак след това поемат нови ангажименти.

„Щом са изпълнили обещанията си досега, може да им се доверите, че ще изпълнят и новите ангажименти, които поемат пред вас“, подчерта евродепутатът. 

Днес кандидатската листа на ГЕРБ-СДС се срещна също с жители на Павелско и Хвойна.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена публикация

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре