Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Със задкулисно съглашателство тройната коалиция узурпира властта в предишния парламент

Д-р Даниела Дариткова
„Въпреки грубата манипулация на изборите миналата година, на ГЕРБ беше отредено водещо място в последния парламент. Само че чрез задкулисно съглашателство другите три политически сили, озовали се в парламента - Коалиция за България, ДПС и Атака, узурпираха властта. Те узурпираха и ръководството на Народното събрание. Ние бяхме опозиция, но не по волята на избирателя, а по волята на тези политически партии, които намериха начин да овладеят управлението на страната без това право да им е дадено от българския избирател". Това заяви д-р Даниела Дариткова, водач в листата на ПП ГЕРБ – Смолян, цитирана от пресцентъра на партията. „От самото начало парламентът заработи под напора на протестиращите отвън. През цялото време обясняваха, че черното е бяло и обратното. Но демократичният рефлекс на българина е жив. И всяко следващо управление трябва да го има предвид, защото тази демократична енергия, която се отприщи, занапред ще бъде негов коректив", подчерта тя.
По думите на д-р Дариткова, депутатите от ГЕРБ имали желание да бъдат конструктивна опозиция, опитвали много пъти да подскажат, че така сформираното мнозинство е с погрешни намерения, предлагали работещи добри решения, но мнението им било грубо потъпквано. Дори нанесли корекции в правилника на НС, с които по-лесно да се отнема думата на депутати от опозицията.
„Всичко това предопределя и ефективността на работата ни като опозиция. Аз имам три внесени законопроекта, 26 актуални въпроса към различни министри. Това е основно и ролята на опозицията - да осъществява парламентарен контрол", обясни д-р Дариткова. За нейно съжаление активността й не е довела до някаква позитивна промяна.
Даде пример с питането й за 6-те милиона лева, осигурени за болниците, с които според нея здравното министерство спекулирало. „Аз попитах каква част от тези шест милиона са получили малките болници, определени в списък. Оказа се, че до общинските болници са стигнали не повече от 100 000 лева по методиката, определена от министерството. Това беше показателно за това управление - една огромна демагогия, обличане в красиви думи на неща, които не са се случили", посочи тя.
Според д-р Дариткова, ако беше стабилно управлението на страната и бяха задоволени социалните потребности на българите, съществуването на този парламент нямаше да приключи така безславно.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре