Menu
Събота, 28 Октомври 2017 14:24

Д-р Даниела Дариткова посети празника на фасула в Смилян

Публикувана от Прочетена 2243 пъти

Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова посети днес празника на фасула в Смилян, който се провежда за 15-та година поред.

Тя разгледа изложението на участниците в конкурса „Най-атрактивно аранжиран щанд на производител на смилянски фасул“ и многобройните пана, изработени от различни по размер и цвят бобчета. В надпреварата за най-красива и оригинална „картина“ със залепени зрънца участват и даже 3-годишни деца. 

„Дъждът, който се сипе в момента, е символ на берекет - така, както сме го приемали винаги в Родопите. И надежда, че догодина природата ще бъде още по-благосклонна, земята ще бъде още по-плодородна, а ние ще се радваме на плодовете на своя труд“, каза д-р Дариткова в обръщението си към жителите и гостите на Смилян преди да започнат изпълненията на местни самодейни състави.

„Радвам се, че тази зала е толкова пълна, защото Смилян е едно от живите села – с толкова много хора, които спазват добрите традиции във времето. А това е нещо, което ще запази българщината в района. Ще ни даде упование, че България ще пребъде в Родопите и ще заеме своето достойно място в Европа със съхраненото от нашите предци, с което ще допринесем в многообразното европейско семейство“, изтъкна д-р Дариткова. Тя пожела на всички успех и здраве в семействата им,а и да се повеселят от сърце на празника.

Празникът бе открит със залп на "фасулено топче". Даде бе старт и на пето състезание по планинско бягане "Смилянски фасул". На събитието присъстваха зам.-кметовете на община Смолян Венера Аръчкова и Мариана Цекова.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!