Menu
Четвъртък, 21 Септември 2017 19:42

Д-р Даниела Дариткова, ПП ГЕРБ: 7,3 млн. лв. инвестират Смолян и Девин в образователна инфраструктура

Публикувана от Прочетена 2439 пъти
Д-р Даниела Дариткова Д-р Даниела Дариткова

Общо 7 323 235 лв. предстои да инвестират общините Смолян и Девин в образователна инфраструктура, съобщи депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя допълни, че средствата са договорени по Оперативна програма „Региони в растеж“ и са над 600 милиона лева за цялата страна.

Солидна инвестиция на стойност 6 598 925 лв. ще се реализира в Смолян. Общината участва с проектни предложения по инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура“ с включени инвестициите в спортна инфраструктура. Средствата ще се употребят за изграждане на спортна зала в ПМГ „Васил Левски“ и за обновяване на училищния двор към гимназията. Залата ще се състои от три самостоятелни в конструктивно отношение блока, топла връзка със съществуващия корпус, игрална зала със зрителски места и възможност за практикуване на баскетбол, волейбол, тенис на корт, бокс, борба, самбо, щанги, фехтовка. 

 С част от тези средства се планира обновяване на училищния двор и спортните площадки на Шесто ОУ и ЕГ „Иван Вазов“, които са в една сграда.

В двора на училищата има едно баскетболно игрище. Пространството източно и северно от сградата на училищния корпус ще се асфалтира. Там, където асфалтът е изровен, ще се преасфалтира. На така подготвения терен ще се изградят две волейболни игрища, на които заедно с баскетболното игрище ще се монтира нова настилка от изкуствена трева. Централната и северната част на двора е асфалтирана и там е очертано хандбално и игрище за футбол на малки вратички.

Проектното решение за Седмо СОУ „Отец Паисий“ е съобразено с възможността за осигуряване на многофункционалност и поставяне на съоръжения за занимания на повече деца от различни възрастови групи. Обновяването на дворното пространство включва обособяване на две игрища за футбол и едно за баскетбол. В тази част се намира и трап за скачане. Обектите са с бетонова настилка, която е покрита с изкуствена тревна настилка и са с ограда. На подходящо място ще бъдат изпълнени писти за бягане.

 В ОДЗ „Буратино“ ще бъдат изградени шест детски площадки, които ще са обзаведени с всички необходими детски съоръжения.

Два са проектите на община Девин с обща стойност 724 310 лв. Средствата там ще се употребят за повишаване на енергийната ефективност в ОДЗ „Здравец“ и ОДЗ „Изворче“.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!