Неделя, 30 Април 2017 19:58

Д-р Даниела Дариткова се поклони пред таланта на възпитаниците на музикалното училище в Широка лъка

Д-р Даниела Дариткова се поклони пред таланта на възпитаниците на музикалното училище в Широка лъка
Д-р Даниела Дариткова се поклони пред таланта на възпитаниците на музикалното училище в Широка лъка снимка: ГЕРБ - Смолян

Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова отправи сърдечен поздрав към преподаватели и възпитаници на музикалното училище в Широка лъка по повод 45-годишнината от неговото създаване. В препълнената зала на Националното училище по фолклорни изкуства д-р Дариткова се поклони пред таланта на певците, танцьорите, свирачите, пред таланта на техните учители.
„Аз искам лично да ви поздравя от сърце - така, както вие ни подарихте този прекрасен празник, както напълнихте сърцата и душите ни с толкова красота, толкова багри, песни и танци от цялата прекрасна българска земя, че можем само да се поклоним. Да се поклоним на вашите преподаватели, които пазят и възпитават духа на България, които предават от поколение на поколение красотата на българския фолклор. Да се поклоним пред вашия талант, който прави зрителите съпричастни към това, което сме имали и което трябва да запазим в бъдеще“, изтъкна д-р Дариткова.
Тя подари на училището портрети на трима български патриоти, борци за свобода: Васил Левски, Христо Ботев и Георги Раковски.
„Сега е модерно да се говори за българския патриотизъм. Но аз смятам, че вие сте патриотите на България, защото вие пазите духа на България, защото това, което давате с българския фолклор в принос за цялата европейска култура, е ценното и уникалното, което прави България значима в голямото европейско семейство“, каза народният представител и пожела на всички да бъдат здрави и още по-вдъхновени.
На сцената пяха, свириха и танцуваха всички състави на училището, изпълненията бяха от всички фолклорни области на България.
С бурни ръкопляскания препълнената зала почете както учениците, така и техните учители. Директорът Стоянка Тенова прочете в словото си всички имена на хора участвали в изграждането на училището.
От името на кмета Николай Мелемов, зам.-кметът Венера Аръчкова връчи почетния знак на Смолян.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!