Д-р Емилия Апостолова: „Не се притеснявам от нова вълна, мисля, че можем да се справим“

Д-р Емилия Апостолова

Трима пациенти с Ковид-19 се лекуват в МБАЛ – Смолян към момента. „Много искам да не се повтаря сценария от предишните вълни. Моля се да не се повтаря това, което преживяхме, защото беше много тежко за целия персонал на болницата. Аз искам отново да каже едно голямо Благодаря на всички – лекари, сестри, санитари...“, каза д-р Емилия Апостолова.

Тя заяви, че областната болница е подготвена и за евентуална нова вълна, както материално, така и физически, така и психически. „Успяхме, успоредно с вълните, да наваксаме и с това, което ни липсваше. Направихме пълна кислородна инсталация в трите структури – инфекциозно, вътрешно и в урология, която беше разкрита като Ковид-отделение.

Персоналът вече е обучен, знае как да работи, знае и как да се пази, макар че 90 % от него вече се е срещнал вируса. Не се притеснявам от нова вълна, мисля, че можем да се справим“, категорична беше зам. директорът на МБАЛ – Смолян. По думите й заболяването ще си остане, няма да изчезне, но остава надеждата, че ситуацията оттук насетне да бъде по-лека.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре