Понеделник, 01 Юни 2020 18:04

Д-р Марин Пенков eдинствен у нас с европейска диплома „Педиатрична неврорентгенология“

Д-р Марин Пенков
Д-р Марин Пенков|||| Д-р Марин Пенков|||| ||||
Той е сред финалистите за престижните Медицински Оскари
 
Финалистът за Медицинските Оскари - д-р Марин Пенков, който притежава две европейски дипломи по субспециалностите „Неврорентгенология“ (2015), e eдинствен в България с европейска диплома „Педиатрична неврорентгенология“ (2019) от Европейското дружество по Неврорентгенология, съобщава организаторите от VIP Communication PR.

Златните статуетки за светилата в родната медицина ще бъдат връчени на 25 юни в 5-звездния хотел Маринела.

Д-р Пенков има присъдена ОНС доктор след успешната защита на дисертационен труд през 2018 г.

От 01.04.2019 г е назначен за член на Експертния съвет по Образна диагностика към Министерство на здравеопазването. Член е на Българската Асоциация по Радиология, Европейската Асоциация по Радиология, Европейската Асоциация по Неврорентгенология и на Европейската Асоциация по Гастрорентгенология

Носител е на отличията „Най-добрите лекари” на Дарик радио (2011 и 2015) и „Лекар на който българите вярват“ (2019).

Като асистент към катедра Образна диагностика към МУ София освен пряката работа със студенти, Д-р Пенков провежда курсове за следдипломна квалификация по Образна диагностика (избрани лекции в основния курс по образна диагностика на Катедри по Белодробни болести и Очни болести, както курсове и индивидуални обучения по субспециалностите Неврорентгенология и Педиатрична неврорентгенология).

От 2011 г той е обучавал 10 специализанти, над 150 курсисти по образна диагностика, както и над 100 лекари от други специалности.

Д-р Пенков активно участва в разработване на материали, свързани с аудиторната и извънаудиторна преподавателска дейност, както и в периодичните актуализации на Стандарта по образна диагностика.

Д-р Пенков е редовен лектор в обучителните панели на националните конгреси на БАР, както и на Дружествата по Педиатрия, Гастроентерология, Неврология и Ревматология. Той също участва с обучителен панел посветен на различни аспекти на образната диагностика на форуми на Международната организация на Хирурзи, Гастроентеролози и Онколози (IASGO). През 2016 е гост лектор е на обучителна сесия на Eвропейската асоциация по неврохирургия EANS „Курса за тумори”, с лекция „Съвременна образна диагностика при тумори на ЦНС”

Д-р Марин Пенков, д.м. завършва висшето си образование през 2003 г. в МУ-София, а от 2004 г. е ординатор-рентгенолог в УМБАЛ „Лозенец“. От 2009 до сега работи в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”-София, а от 2011 г. е ръководител на отделението по Образна диагностика. От 2012 г. е асистент-рентгенолог към Катедрата по Образна диагностика към МУ- София .

През 2009 г. защитава специалност „Рентг енология” (Образна диагностика).

Церемонията NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Номинации ще бъдат направени от браншови организации и от специализирани медии, както и ресорни журналисти.
 
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!