Вторник, 09 Юли 2019 18:57

Д-р Николай Илиев: „За сърдечно-съдовите заболявания възраст няма“

Публикувана от
Все повече са младите хора със сърдечно-съдовите заболявания. За съжаление възрастта на патологията пада с всяка изминала година. „Област Смолян не прави изключение от цялата страна. Имали сме пациентка на 29 години с инфаркт, преди две седмици имахме пациент на 37 години“, каза началникът на Кардиологичното отделение в МБАЛ – д-р Нина Шехова. „За младите хора категорично няма коментар, но в добре развитите страни се обръща сериозно внимание и на много възрастните хора. Родопите са познати като район със столетници. Според нас, кардиолозите, за сърдечно-съдовите заболявания възраст няма. Пациентите, които са на 100 или над 100 години също могат да получат бърза неувреждаща и подобряваща качеството на живот процедура светкавично и да ги върне отново при внуци, пра внуци и т.н.“, каза д-р Николай Илиев. Младият специалист беше категоричен, че хората на 90 и повече години са пример за нас и не трябва да се смятаме, че са си изживели живота, както за съжаление се случва на много места. Те също имат право на качествена и навременна медицинска услуга, според лекарите от Кардиологичното отделение в МБАЛ – Смолян, които са пример за професионализъм и отношение към пациентите си, независимо на каква възраст са те.
 
Прочетена 1437 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!