Д-р Румен Пехливанов официално встъпи в длъжност като областен управител на област Смолян

.

На официална церемония в присъствието на екипа от експерти в Областна администрация Смолян и представители на медиите, адв. Захари Сираков предаде поста на областен управител на област Смолян на д-р Румен Пехливанов, назначен с решение на Министерски съвет от 03 юли 2024 година. Адв. Сираков отчете свършената работа през месеците на неговото управление, като благодари на администрацията и на заместниците от кабинета си Зарко Маринов и Боян Симеонов за доброто сътрудничество. Той изрази увереност, че при управлението на д-р Пехливанов и заместник областните управители Андриян Петров и Красимир Даскалов ще продължи работата по приоритетните за развитието на област Смолян проекти. Адв. Сираков пожела успех и дълъг хоризонт на новата областна управа, връчвайки символичния ключ на областния управител д-р Румен Пехливанов.        

„Ние ще продължаваме да настояваме важните и приоритетни проекти за региона да се случват по-бързо!“, каза д-р Пехливанов, като маркира някои от тях – развитие на пътната инфраструктура, отваряне на ГКПП „Рудозем-Ксанти“, завършване на околовръстните пътища на Рудозем, Смолян и Чепеларе, трета пътна лента от Смолян до Асеновград, рехабилитация на пътните връзки между населените места в областта и към големите центрове в страната.

Областният управител д-р Румен Пехливанов и заместниците Андриян Петров и Красимир Даскалов отбелязаха като основен проблем за региона ни обезлюдяването и акцентираха, че усилията в работата им ще бъдат насочени към създаване на условия за привличане на инвестиции, развитието на бизнеса и всички обществени сфери, което да възпрепятства негативните миграционни процеси.

Д-р Румен Пехливанов е роден на 17 април 1977, семеен с две деца. Завършил е висше образование през 2004 година в „УНСС“ – София степен Бакалавър, специалност „Маркетинг“. През 2007 година придобива степен Магистър по направление „Финанси“, специалност „Счетоводство и контрол“, а през 2011 година по специалност „Финансов одит“ във ВСУ „Черноризец Храбър“. Успешно е защитил първата в страната докторска степен в областта на кръговата икономика във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Владее отлично английски и руски език, с експертно ниво на компютърна грамотност. Преминал е курс на обучение в Германия по програма „ЛИДЕР” и другите финансови инструменти на ЕС. Има дългогодишен управленски опит като кмет на община Рудозем и председател на Общински съвет – Рудозем.

Постовете на заместник областни управители на Смолян поемат Андриян Петров, който има над шестгодишен опит на същата длъжност, и Красимир Даскалов с управленски опит в местната власт като кмет на община Девин.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре