Menu
Четвъртък, 12 Април 2018 16:10

„Да създадем и осиновим гора“ е името на кампанията на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян

Публикувана от Прочетена 953 пъти

„Да създадем и осиновим гора“ е името на кампанията на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян, в рамките на инициативата „Лесовъд за 1 ден“ през тазгодишната Седмица на гората, която ще се проведе на 13 април (петък) от 13.00 часа.

В рамките на кампанията групи от ученици от училищата на град Смолян ще залесят горски площи, освободени в резултат на възникнал преди 2 години пожар в района на село Хасовица.  Участниците ще засадят, подготвени от горските служители на Държавно горско стопанство - Смолян фиданки, ще научат полезна информация за начините и методите, чрез които се извършват залесителните дейности в горите, а така също и ще имат възможност да дискутират на терен необходимостта и мерките за опазване на горите от пожари.

По време на заниманието, всяка група от ученици ще получи и монтира специално изработена информационна табела, с която ще се означи съответната залесена площ. Това ще даде възможност на участниците, с помощта на горските служители, да се грижат за отглеждането на залесената от тях самите млада гора през следващите години.  

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!