Menu
Събота, 26 Август 2017 16:17

Да си спомним с добро отец Михаил Михайлов!

Написана от
Прочетена 2367 пъти
На 28 август  се навърши една година от блажената кончина на ставрофорен свещеноиконом Михаил Михайлов от Смолян. В църквата „Св. Богодорица“, на която бе предстоятел повече  от 60 години, паметта му бе отбелязана с панихида, отслужена от неговия духовен наследник отец Димитър Одаджиев.
 
С песнопения и молитви участваха  църковният хор и  иподякон Даниел Апостолов. Тук бяха отец Васил Маджаров от храм „Св. Николай Чудотворец“, отец Димитър Михайлов  от храм „Св. Висарион Смоленски“ /негов син/, децата, внуците и правнуците, други близки и приятели.
 
След панихидата и раздавките за "Бог да прости!“ на гроба на свещеноиконом Михаил,  който се намира в двора на църквата, отец Димитър Одаджиев отслужи трисагий, преля с вино гроба, както и гроба в съседство на презвитера Златка Михайлова. Той се обърна към всички да споменаваме  с добро името и делата на покойния. Да бъде светла паметта му!
 
Отец Михаил Михайлов е роден през 1923 г. в Райково. Завършил  семинария и духовна академия. Ръкоположен е за свещеник през 1947 г. Почина на 93 г. Цялата му духовно  служение е в църквата „Св. Богородица“ и някои съседни села. Бил е 20 години архиерейски наместник.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!