Menu
Сряда, 05 Септември 2018 18:53

Дългогодишният кмет на Търън да бъде отличен със „Значка на Смолян”

Публикувана от Прочетена 2066 пъти

Дългогодишният кмет на село Търън Явор Говедаров да бъде отличен със „Значка на Смолян” предлага кметът Николай Мелемов.

През 2018 година се навършват 70 години от рождението на Говедаров. Той е възпитаник на ПГИ „Карл Маркс” в Смолян. Притежава богат организационен опит в системата на местното самоуправление и местната администрация. Печели доверието на своите колеги и на жителите на Търън с отговорното си отношение към решаване на проблемите на селото. Доказателство за всеотдайната му работа е постоянното му избиране за кмет на селото от 1986 година насам – своеобразно постижение и в национален мащаб.

През 2017 година в село Търън са извършени десетки административни услуги. Проведени са значими за местното население социални и културни мероприятия. За преодоляване на последиците от стихийните бедствия, са извършени ремонти на тротоари площадни пространства, на водопроводи и канализацията, на уличното осветление. Изградени са подпорни стени, положен е бетон на уличната мрежа. Подменена е дограмата на читалището и е открита комбинирана спортна площадка в училищния двор. Реализиран е проект по ПУДООС. Обновени са пет автобусни спирки.

Решението за отличието на Явор Говедаров ще бъде гласувано от общинските съветници на редовното им заседание на 11 септември.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!