Дамите от ГЕРБ дариха книги на читалището в смолянското село Соколовци за Деня на будителите

Дамите от ГЕРБ дариха книги на читалището в смолянското село Соколовци за Деня на будителите

Библиотеката към местното читалище в смолянското село Соколовци обогати своя фонд от книги в Деня на народните будители. Даренията са от дамската структура на ПП ГЕРБ, която ежегодно събира и подарява книги на читалища в региона.

Областният координатор на Жени ГЕРБ Петя Пампорова, общинският съветник и организационен секретар на дамската структура Мариана Сивкова и членове на организацията връчиха 150 книги, полезни списания за здраве и кулинария.

Повечето литературни творби са от местни автори, които са съвременните будители на Родопите - Георги Гривнев, Светозар Казанджиев, Христо Гиневски, Ангел Шеев-Шею, Сашо Маданков и др. Сред книгите има както българска, така и чуждестранна литература.

От читалището изразиха своята благодарност и заявиха, че книгите ще бъдат от голяма полза за жителите на Соколовци.

„Искахме на този ден да подпомогнем местно читалище, защото знаем, че селата нямат големи библиотеки и винаги имат нужда от допълване на своя фонд“, сподели Петя Пампорова. По думите й тези структури в по-малките населени места, които съществуват от столетия, създават почти целия културен живот на местната общност и запазват българските традиции.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре