Menu
Понеделник, 16 Юли 2018 19:00

Данчо Киряков от ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Смолян

Публикувана от Прочетена 1884 пъти
Данчо Киряков Данчо Киряков

Данчо Киряков от ГЕРБ е новият председател на Общински съвет в Смолян. До избора му се стигна след предсрочно прекратяване на правомощията на досегашния председател Димитър Кръстанов от БСП. Предложението за това беше внесено от общинските съветници на партия ГЕРБ. 

На редовното заседание на ОбС председателят на групата на ПП ГЕРБ Ангел Безергянов представи мотивите за предсрочното прекратяване на правомощията му.

Като цяло причините за това са чести нарушения на Правилника за работа на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация и Закона за местното самоуправление и местната администрация.

В конкретика – неправилно обявяване на решения на Общинския съвет; мълчалива толерантност към използването на обидни думи и изрази по адрес на ръководството на общинската администрация и съветници; двоен стандарт спрямо определени теми и групи общински съветници, съществен принос в поляризирането на Общинския съвет; липса на коректност към самите общински съветници.

Данчо Киряков беше избран с гласовете на 17 общински съветника след тайно гласуване.

Той благодари на общинските съветници от ГЕРБ за номинацията и гласуваното му доверие. Новоизбраният председател на ОбС заяви, че се надява на ползотворна работа в местния парламент в полза на всички, които са ни гласували доверие.

Данчо Киряков е роден през 1961 г. Завършил е „Технология на машиностроенето” и по специалност е машинен инженер. Работил е като мениджър в сферата на производствената дейност на високо-технологични продукти. През 1999 г. е избран за кмет на община Смолян. Има частен бизнес. От 2011 година е общински съветник от ГЕРБ в Смолян.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!