Menu
Сряда, 05 Септември 2018 06:32

Дариха с филми и книги библиотеката при НЧ”Балкански просветител- 1871”

Публикувана от Прочетена 2122 пъти
Любомира Чаталбашева Любомира Чаталбашева

Над 200 филма /DVD/ и детски книги  получи библиотеката при НЧ”Балкански просветител – 1871” в смолянския квартал Райково на 31 август т.г.

Дарението е от Николай, Десислава, Любослава-Мария и Петя Попови от София, съобщи библиотекарката Любомира Чаталбашева и е на стойност над 600 лева.

Преобладаващата тематика на филмите е историческа, но има и анимационни, както и по творби от световната и българската литературна класика, поясни тя. Сред ценните дискове е  филмът на Пламен Петков „Българите”, който по уникален начин представя произхода на нашия народ. Има и други интересни заглавия.  А  дарените детски книжки попълват списъците  за домашен прочит. Малчуганите могат да намерят любимите си творби – „Мечо пух”от Алън А. Милн, „През води и гори” от Емилиян Станев, „Чудното огледало” от Георги Райчев” „Приказки на народите” и др.

Библиотеката разполага с мултимедия и с подходяща зала, в която могат да се прожектират филмите.Това е една чудесна възможност децата и младежите от квартала да надградят своите знания в извънкласна атмосфера.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!