Menu
Понеделник, 02 Юли 2018 18:44

Дърва и строителни материали върху пожарните хидранти пречат на пожарникарите за гасене на пожари

Публикувана от Прочетена 1480 пъти

През месец юни служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, извършиха проверки на пожарни хидранти на територията на Община Смолян. При проверката се констатира, че някои пожарни хидранти не бяха открити и проверени поради невъзможността за достъп до тях.
Голяма част от населението на града ни складира дърва за огрев и строителни материали върху пожарните хидранти, а шофьорите паркират в непосредствена близост или върху тях.
Добре е да се знае, че съществува нормативна забрана за гореспоменатите действия /чл.20т.4 от Наредба 8127з-647от 01.10.2014г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите/. Всеки, който не спазва изискванията на наредбата може да бъде подведен под отговорност и да бъде наказан с административно наказание глоба от 200лв. до 2000лв.
Пожарните хидранти са особено важни за пожарникарите за да водоснабдят автомобила в случай на пожар и за гасене на сгради намиращи се непосредствено до него. При невъзможност да се ползва хидранта се увеличава времето за гасене, а това понякога може да касае човешки живот.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!