Menu
Петък, 09 Юни 2017 18:03

Държавен архив – Смолян връчва отличия по повод Международния ден на архивите

Написана от
По повод Международния ден на архивите, 9 юни 2017 г., Държавен архив – Смолян обявява отличените с грамоти в съответните категории:
„Читател на годината” - Антоанета Тодорова Зоткова, журналист, която за 2016 г. има най-много посещения и използвани 150 архивни единици за изследване рода на Георги Узунов - Пушката.;
„Дарител на годината” – инж. Георги Минчев Маринов - за дарени документи за род Маринови от Чепеларе, портретни и семейни снимки на членове на рода; за основаването на Първата горовладелска кооперация в Средните Родопи; лични документи и снимки на Яна Маринова (внучка на свещеник Марин Караджов); родословна схема на род Караджови и др.
„Приятел на архивите” – Никола Димитров Пашов - артист, който подпомага събирателската дейност на архива, обогатява нашите архивни колекции със снимки, документи и родови схеми на райковските фамилии; участва активно в мероприятията на архива, представяния на книги, изложби, чествания.
 
Грамотите ще бъдат връчени в 17,00 ч. в Изложбената зала на Държавен архив - Смолян.
 
Заповядайте!
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!