Menu
Сряда, 09 Май 2018 18:12

Държавна опера Бургас гостува в Смолян с два спектакъла

Публикувана от Прочетена 579 пъти
 "Патиланци" "Патиланци"

НА 29 МАЙ ДЪРЖАВНА ОПЕРА – БУРГАС ГОСТУВА В ГРАД СМОЛЯН С ДВА СПЕКТАКЪЛА: „ПАТИЛАНЦИ” - МЮЗИКЪЛ ЗА ДЕЦА ОТ АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ

На 29 май – вторник, Родопски драматичен театър „Н. Хайтов” ще се превърне в патиланско царство, защото точно в 14.00 ч. ще бъде посетен от най-непослушните герои, излезли изпод перото на Ран Босилек. На сцената ще се появи строгата, но справедлива баба Цоцолана, палавият Патиланчо, Дана, Данчо, Ганчо и куп други герои.

Мюзикълът за деца от Александър Йосифов не само ще ни зареди с добро настроение, но ще ни припомни и персонажите, с които са израснали поколения български деца.

В началото на мюзикъла разказът на чичо Гого връща публиката в 70-те години на миналия век. Баба Цоцолана не е жена от село, а пенсионерка, която живее в малък град и всяко лято посреща внучето си, което й идва на гости. Това, което ще зарадва малчуганите е, че бандата на Патилан е много голяма. В ролята на непослушните хлапета ще се превъплъти и част от балета на Бургаската опера, която освен с танци ще блесне и с актьорска игра. Героят, заради когото стават всички пакости, е специалната изненада в представлението.

"Виенска кръв"

Същия ден, 29 май, в 19.00 часа, специално за своите почитатели в Смолян Държавна опера – Бургас представя най-новата си романтична оперета „ВИЕНСКА КРЪВ” на всепризнатия Йохан Щраус – син.
Тенорът Марио Николов и сопраното Валентина Корчакова ще се превъплатят в ролите на граф и графиня Цедлау.

Музикалното ръководство е поверено на един от най-добрите диригенти – маестро Иван Кожухаров /постоянен гост-диригент на Санкт Петербург. Носител на много международни награди и известен като първия българин, записвал с лондонската филхармония в студиото на „Бийтълс”/. Творческият им тандем с успешния оперен режисьор Марио Николов, заедно с прекрасните солисти Йордан Христов, Мария Цветкова, Людмила Михайлова, хор и балет ще ни пренесат в епохата на аристократична Виена.

Заплетени интриги, любов изневери, лъжи, поредица от недоразумения, в съчетание с прекрасната музика на Йохан Щраус
Елегантната визия на спектакъла е дело на сценографа Иван Токаджиев.
Изключително пищните костюми са ръчно изработени от художника по костюмите Цветанка Стойнова.

Билети на касата на театъра и на телефони 0893338173, 0893338167, 0893338169

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!