Понеделник, 07 Октомври 2019 10:05

Дъщерята на Любомир Левчев дари книги с автографи на смолянската библиотека

Публикувана от
Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян

Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян получи дарение от дъщерята на покойният почетен гражданин на Смолян Любомир Левчев. Дарени са книги с автографи на различни писатели, сред които Вера Мутафчиева, Свобода Бъчварова, Камен Калчев, Николай Христозов и други. „Тези произведения ще бъдат обособени в колекция „Любомир Левчев” и ще бъде на разположение на нашите потребители“, каза директорът на смолянската библиотека Светлана Хаджиева.

Фондът на Регионална библиотека „Николай Вранчев” наброява 249 134 библиотечни единици. През 2019 г. са обработени 1384 тома на стойност около 15 000 лв. От началото на годината до сега са получени 748 тома като дарения. Най-големите дарители са Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, УниБит, Сдружение за градски читални, много местни автори и граждани.

Прочетена 2321 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!