Дават еднократни помощи на пострадалите от ураганния вятър в Девинско

Дават еднократни помощи на пострадалите от ураганния вятър в Девинско

Всички домакинства, които са с установени щети от силния вятър и проливните дъждове в събота вечерта на територията на община Девин и отговарят на критериите за социално подпомагане ще получат еднократна помощ, информира Петя Пампорова – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Смолян. Огледът на щетите от страна на социалните работници е започнал през вчерашният ден, като вече са приети 10 заявления за подпомагане от семейства в с. Грохотно и кв. „Настан“, допълва Пампорова.

„В кв.“Настан“ са установени 7 семейства със щети по къщите – разрушени покриви и комини, счупени прозорци и наводнени етажи. В Грохотно са констатирани три семейства, които имат сериозни щети по имотите си“.

Пострадалите ще получат еднократна помощ в размер на 375 лв.

Днес продължават огледите в град Девин.

Припомняме ви, че в събота привечер над района премина мощна буря, която повреди покриви, изкорени дървета и счупи електрически стълбове. Редица села в района на Девин, Борино и Доспат бяха часове наред без електрозахранване. Пострадаха сградите на детските градини и училищата в Грохотно и кв.“Настан“, като те ще бъдат ремонтирани със средства от Община Девин.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре