Menu
Петък, 21 Септември 2018 22:51

Дебютната изложба на Ангел Кубатев събра почитатели на живописта

Публикувана от Прочетена 4148 пъти

Първата самостоятелна изложба на 20-годишния художник от смолянския квартал Райково Ангел Кубатев събра почитатели на живописта.Експозицията от 18 платна бе представена в залата на НЧ“Балкански просветител-1871“ на 21 септември т.г.

Събитието откри секретарят на читалището Сийка Згурова, която приветства твореца и представи гостите – Иван Пеев, директор на Художествената галерия в Смолян, Ефтима Петкова – директор на Дирекция „Международни проекти, програми и обществени дейности“ в Община Смолян, Симона Савова-Коруева – директор на ПГПИ в областния град, учители и общественици.

Прекрасни думи за автора споделиха Иван Пеев, Симона Савова- Коруева ,учителката му по литература Захаринка Куцева и Цонка Митова - ръководител на проекта „Дебюти“.

Картините са рисувани смело, с решителност и замах. Основната им тема е Родопа планина – нейните хора, къщи, пейзажи, цветя.

Авторът разказа , че интересът към изобразителното изкуство се е породил още в ранното му детство. В началото е започнал да рисува графики. Първата му картина е откупил неговият вуйчо и по този начин му е вдъхнал увереност. Той попива знания от своите преподаватели Румен Найденов , Анастас Маламов и Симона Савова-Коруева. Младият художник поясни, че рисува за удоволствие, а вдъхновение черпи от традициите, историята, бита на родопчани.

В края на събитието Ангел Кубатев получи поздравителни адреси, цветя и пожелания за бъдещи творчески успехи. Изложбата се осъществи, благодарение на проект “Дебюти“, защитен от читалището и финансиран от Министерството на културата – София.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!