Делото за присвояване в особено големи размери срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов беше отложено

Делото за присвояване в особено големи размери срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов беше отложено

Състав на Окръжния съд в Смолян не даде ход на насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов, обвинен за присвояване в особено големи размери.  Подсъдимият не се яви отново в съдебната зала заради влошено здравословно състояние след претърпени катастрофа, инсулт и тежка черепно-мозъчна травма.  Следващото заседание по процеса се насрочи за 29 юни.  

Магистратите разпоредиха да се извърши съдебно-медицинска експертиза на Беширов с участието на психиатър и невролози, които да дадат заключения дали психичното и здравословното му състояние позволяват да участва в съдебния процес. Цитирайки обяснения на дъщерята на Беширов,  адвокатът му  уточни, че след инсулта и черепно-мозъчната травма Беширов е с психика на 10-годишно дете.

Обвинението срещу Стоян Беширов и още 8 подсъдими е за присвояване в особено големи размери.  Процесът се разглежда в  Окръжния съд в Смолян, след като делото бе изпратено от закрития вече Специализиран наказателен съд. Според обвинителния акт става дума за присвояване на 1 224 845 лв. чрез договори с фирми, на които е заплатено за неизвършени строително-монтажни работи през периода 2012-2015 г.   Като извършители се посочват бившият кмет и екссекретарят на Общината, а в качеството на помагачи като обвиняеми са привлечени общински служител и управители на фирми, към които са превеждани публичните средства по фиктивни фактури.  Съгласно констативни протоколи, подписани от Община Неделино, са изплатени над 1.2 млн. лв. за неизвършени дейности - изграждане на бент, подпорни стени, разчистване и укрепване на свлачище.
 
Източник: БТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре