Menu
Събота, 15 Септември 2018 03:46

Демонстрации на направа на китайски спагети представят на празник в Момчиловци

Публикувана от Прочетена 800 пъти

Зрелищни демонстрации на направата на китайски спагети ще бъдат представени по време на Фестивала на киселото мляко, който предстои от 21 до 23 септември в Момчиловци, съобщи кметът Сийка Суркова. Специално за празника ще пристигнат гости от Китай и представители на компанията, която наложи мляко с марка "Момчиловци" на пазара в азиатската държава. Събитието е под патронажа на Министерството на туризма.

Китайски майстори ще покажат пред публика традиционна техника за направата на азиатски спагети, като демонстрацията включва атрактивно подхвърляне на тестените нишки във въздуха. Гостите от Азия ще представят на млечния фест павилион "Китайска култура и занаяти".

Фестивалната програма включва изложения на млечни продукти, народни художествени занаяти, био храни, изложба "Човекът и природата - здраве и дълголетие", кулинарно шоу, изпълнения на китайски артисти. В центъра на родопското село ще бъде поставено китайско дърво на желанията с препратка към традиционен празник на азиатските гости. Посетителите на фестивала ще могат да оставят върху клоните на дървото своето листче с изписано желание.

Домакините от Момчиловци ще покажат технологията на приготвяне на традиционното за региона сирене "брънза", както и местна техника за "избиване" на масло. Дискусионната част на форума е фокусирана върху проект "Научно изследване за здраве и дълголетие в района на Родопите".

На фестивалната сцена ще има и конкурс за красота, на който ще се излъчи новата "Кралица на киселото мляко", предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!