Ден на отворени врати в РУ - Златоград

Ден на отворени врати в РУ - Златоград Ден на отворени врати в РУ - Златоград Ден на отворени врати в РУ - Златоград

В Районно управление - Златоград вчера се проведе  ден на отворени врати. На служителите гостуваха 35 деца от зелено училище при Център за подкрепа и личностно развитие гр. Златоград. Те бяха посрещнати лично от ръководството на участъка, които ги запознаха с отговорната професия на полицая.

Малчуганите имаха възможност да посетят работните места на служителите, дежурната част, помещенията за арест, стаята за разпознаване. Видяха какви помощни средства използват полицаите, пистолети, снаряжение, щитове, каски, бронежилетки и др. С интерес разгледаха служебния полицейски автомобил, и мотоциклет, като особено любопитно за тях бе това, което го отличава от останалите МПС -та– специалната звукова и светлинна сигнализация. Не бе пропусната и актуалната за лятната ваканция тема за пътна безопасност, как се пресича на пешеходна пътека и правилата за управлението на велосипеди и тротинетки. 

За интересното изживяване децата се отблагодариха, изпълнявайки песен и танц и подариха специално нарисувана за своите домакини картина.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре