Menu
Петък, 12 Април 2019 12:23

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯ ФАКУЛТЕТ КЪМ  ПУ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ”

Публикувана от Прочетена 469 пъти

На 11.04.2019 година във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” се проведе Ден на отворените врати. Преподаватели и студенти на Факултета посрещнаха в сградата на база Смолян ученици от училищата в гр. Смолян. Посетителите посетиха обновените лаборатории по компютърни мрежи, по програмиране на CNC и CNC машини, по транспортна техника и др.

Бяха демонстрирани процесите от проектирането на детайли с помощта на CAD/CAM програмни продукти до изработването на готово изделие с машина с цифрово програмно управление.

Интерес предизвика и работата на  сензор-тренера с програмируем логически контролер, с помощта на който се изследват различни величини и се осъществява дистанционно управление и мониторинг през Интернет пространството.  „Това е един трамплин към навлизането на 5G технологиите в глобален мащаб и комуникациите между различните видове устройства“, обясни  доц. д-р Слави Любомиров, ръководител на катедра „Електроенергетика и комуникации“.

„В последните години материалната база на факултета се осъвремени благодарение на работата на преподаватели и студенти по проекти“, добави той. Учениците наблюдаваха още задвижване на двигател с вътрешно горене, изследване с многофункционален макет по електроника,  и др.

Младите хора получиха подробна информация за специалностите, по които се обявява прием за академичната 2019/2020 година. Те са актуални, съобразени с нуждите на трудовия пазар. Присъстващите се запознаха с възможностите за прием и важни срокове.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!