Menu
Сряда, 27 Февруари 2013 16:36

„Ден на розовата фланелка” проведоха в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Момчиловци

Написана от
Училището в село Момчиловци са присъединява към Световния ден за борба с тормоза в училище. Той се отбелязва всяка година последната сряда на февруари, познат е също и като “Ден на розовата фланелка”. „От няколко дни част от учениците се подготвят усилено за този ден”, каза директорката Елка Такова. По думите й децата са приготвили стикери с различни послания, които са раздадени сред съучениците и учителите преди първия учебен час. „Спрете агресията”, „Спри да ме тормозиш”, „Усмихвай се”, „Обичайте се”, това са само част от призивите на учениците. „Искахме в посланията да няма думичките НЕДЕЙ и НЕ, опитваме се да обърнем внимание на позитивното мислене на децата”, каза още Такова. Освен това днес в момчиловското училище са били излъчени презентации против агресията, а след това ученици и учители заедно са дискутирали по тази тема. „Инициативата е съвместна с НПО „Младежи на кръстопът”, които ни гостуваха”, обасни директорката. Тя издала Наредба, с която призовала децата на този ден да дойдат на училище с розови дрехи или розови аксесоари.
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Момчиловци е средищно. В него се обучават 81 деца. Според наблюденията на директорката Елка Такова, агресията в нейното учебно заведение се среща изключително рядко. „Когато отношението към децата е позитивно, когато се обръщаме с добри послания, учениците забравят за агресията”, добави Такова. За отстраняването на тормоза и негативизмите в ежедневието на децата спомагат и извънкласните дейности – концерти, спортни изяви, съвместни дейности с родителите и др. Така например преди няколко дни учениците сами изработили мартеници и инициирали кампания за продажбата им. „Само децата от началния отдел събраха 40 лв., като имате предвид, че цената на една мартеничка е 0.20 лв.”, похвали се директорката. Когато кампанията приключи, събраните средства ще бъдат дарени на учителка от Момчиловци, която се нуждае от лечение.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!