Menu
Четвъртък, 02 Март 2017 17:32

Денят на художествената самодейност в Златоград

Написана от
Денят на художествената самодейност в Златоград снимка: община Златоград
С шествие на всички художествени колективи от Община Златоград, водени от Гайдарски състав „Дельо хайдутин”, бе поставено началото на Празника на любителското творчество.
И тази година в него взеха участие самодейците от ОНЧ „Просвета-1908” гр. Златоград – Мъжка битова група, ДПФ „Надежда”, Група за стари градски песни „Златен полъх”, Младежка битова група, Танцов състав „Акрани”, ТС „Звънче”, Клуб „Първи на хорото” и индивидуални изпълнители.
НЧ „Прогрес-1939” с. Старцево се включи в празника със Смесена група за автентичен фолклор, Женска битова група, трио Романови и индивидуални изпълнители.
Женската фолклорна група представи НЧ „Орфей-1947 ” с. Ерма река.
НЧ „Искра - 1997” с. Долен участва в празника с Кукерска група „Бешбеши” и Танцов състав „Искрица”.
Всички присъстващи бяха закичени с мартеници, изработени от Център за обществена подкрепа град Златоград. С приповдигнато настроение, самодейците, със своите изпълнения, представиха великолепен концерт. Много песни изпяха фолклорните групи, танци от различни области представиха съставите, чуха се изпълнения на гайди.
Грамоти за постигнати резултати в съхраняване и разпространение на родопския фолклор в страната и чужбина бяха връчени на художествените колективи на читалищата от Кмета на Община Златоград Мирослав Янчев. Той отправи поздрав към събралите се, като пожела нови вдъхновения и творчески професионализъм на самодейците, здраве и вяра, за да следват пътя, който са избрали.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!